Yükleniyor...

2020 Hac Kayıtları ve Takvimi Ne Zaman Açıklanacak? Genel

2020 Hac Kayıtları ve Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Hac Kayıtları ve Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

2022 hac kayıtları ve takvimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığından henüz açıklanmış olan bir karar mevcut değil.  Organizasyonla ilgili açıklamaların ise 2022 Aralık tarihinden itibaren yapılması bekleniyor. Buna göre hacı adayları hazırlıklarını netleştirecek ve süreç hakkında detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Mabed Turizm olarak hacca gitmek isteyenlerin kafasındaki soru işaretlerini giderebilmek için hazırlamış olduğumuz bu haberimizde süreç hakkında soru cevap şeklinde yanıtlar verelim istedik.  

Hac kuralarına katılmadan hacca gidilebilir mi?

Hacca gitmek isteyenlerin kafasında çok fazla soru olurken bunlardan bir tanesi de acaba kuralara katılmadan hacca gidebilir miyim? sorusu vardır. Sorunun yanıtı ise şu şekildedir. Türkiye sınırları içerisinde ikamet eden her Türk vatandaşı hacca gitmek istediğinde mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığına ön kayıtlarını yaptırmış olmaları gerekiyor. Ön kayıtın amacı ise kuralara katılmaktır. Dolayısıyla Türkiye’den hacca kuralara katılmadan gitmek mümkün değildir.

2022 Hac ücretleri nasıl belirleniyor?

Hac ücretleri her zaman tartışma konusu olmuş ve adayların en çok yakındıkları konuların başında hac ücretleri gelmiştir. Hac ücretleri her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenir ve bizler yani turizm acenteleri de bu fiyatlara tamamen uymak zorundadır. Bunun için fiyatlar konusunda belirleyici Diyanet İşleri Başkanlığıdır.

2022 yılında hac fiyatları ne kadar olacak?

Hac ücretleri belirlendikten sonra Hac organizasyonun açıklanması sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adaylara duyurulur. Bunun için fiyat açıklanmadan önce bir yıl önceki fiyatlar geçerlidir. Diyanet bir değişiklik yapmadığı takdirde bir önceki yılki fiyat üzerinden hesaplama yapılır.  

Hac konaklama türlerinden hangisi daha ucuzdur?

Hacı adaylarının merak ettiği hususlardan birisi de gittiklerinde nerede kalacakları hususunda olmuştur. Hacı adaylarına ziyaretleri sırasında farklı seçenekler sunulur ve en uygun olanı da oda tercihli olan ekonomik gidişlerdir. Hac kayıt işlemi sırasında fiyat aralıkları göz önünde bulundurularak ister oda tercihli ister otel tercihli olarak kayıt tamamlanabilir. Ancak burada önemli bir hususu da belirtmek isteriz ki kayıt işlemi sırasında seçilmiş olan tercih daha sonrasında güncellenemez ve hangisi seçilmişse o konaklama türüyle gidilmesi gerekir.

Özel vizeyle hacca gitmek mümkün mü?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi Türkiye’den hacca gidişler yalnızca kura sonucunda olur. Kuraya katıldınız ancak hac listesinde adınız yoksa bu durumda özel vize almış olsanız bile hacca gidişiniz kanunen yasaktır. Bunun içinde bir takım müeyyidelerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hacca gidenler ne zaman hacı olmaktadır?

Hac insanın ömründe bir kez yapacağı bir ibadettir bunun için gittiğinizde mutlaka acemilik çekeceksiniz ve görevli rehberler sizi bu konuda aydınlatacaklardır. Hacı adayları tüm farz ve vaciplerini tamamladıktan sonra Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren artık hacı olmuş olarak kabul edilirler.  

Hac kaç gün sürmektedir? En kısa hac kaç gündür?

Hac ibadeti iki şekilde olabilir. Bunlardan biricisi uzun süreli hac ikincisi ise kısa süreli hacdır. Uzun süreli olan hacda hacılar yaklaşık olarak 30–45 gün arasında kalma söz konusudur. Kısa süreli hacda ise 14–20 günlük bir süre vardır. Bu sürenin uzunluğu ya da kısalığı sizin gideceğiniz dönemle alakalıdır bunun içinde seçim size bırakılmamıştır.

Kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Hac kayıtlarının her yıl olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla adayların kayıt yenileme işlemlerini her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenir. Bunun içinde bir kez kayıt yaptıran bir adayın daha sonraki süreçte kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Mabed Turizm olarak hac adaylarına kuralarda bol şanslar dilerken hacca gitmek için isimleri çıkmış olan hacı adaylarına da şimdiden Allah kabul etsin dileklerimizi gönderiyoruz.

Yorumlar

Yorum Yap