Yükleniyor...

2022 – 2023 Umre Turları Genel

2022 – 2023 Umre Turları

2022 – 2023 Umre Turları

2022 –2023 umre turlarıhakkında detaylı kaynak bilgiler vereceğimiz makalemizde kafanızdaki soru işaretlerinin yanıtlarını bulabileceğiniz gibi aynı zamanda kafanıza takılan soruları da yorum bölümümüzden bize iletebilirsiniz.

Umre Turları İçin Ön Kayıtlar

Umre turları için belirlenmiş olan programlarımız sitemiz üzerinde belirtilmiştir. Buradan inceleyebilirsiniz. Firmamız umre turlarında Ekonomik umre ve Deluxe umre şeklinde iki farklı organizasyon düzenlemiştir. Her tur kayıtları ve detaylı bilgiler tur kapsamından öğrenilebilir. Dönemsel olarak düzenlenen kampanyalarımızdan faydalanmak için ise bizi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Umre turlarımıza ilişkin ön kayıt fırsatları hakkında bilgi almak için tıklayınız

Umre Turları 2022–2023 Ön Kayıt Tarihi

2022 – 2023 Umre turlarıhakkında detaylı bilgileri yine sitemiz üzerinden alabilir isterseniz bizimle iletişime geçerek sormak istediğiniz soruları da yöneltebilirsiniz.   

Makalemizin devamında umreye gitmek isteyenler için bilmeleri gerekenler hakkında detaylı bir açıklama yapalım istedik.

Umre anlamı nedir?

Umre Müslümanların Mekke ile kabe arasındaki yerleri hac mevsiminin dışında kalan zamanlarda ziyaret etmesi anlamına gelir. Farz olmayan bir ibadettir.

"Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ev elbette Mekke'de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ'be'dir.” (Âl-i İmran, 96)”

Umre Ne Zaman Yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi umreye hac döneminin dışında herhangi bir dönemde gidilebilir. Umreye gidecek olan Müslümanlar ibadetlerine ihrama girip niyet edip ve telbiyeye girerek başlarlar. Her Müslüman’ın bu kutsal topraklara gitmek istediği bilinir ve içerisinde her zaman bu arzu olacaktır. Umre de yapılanlar yani Umre ibadeti; Kâbe-i tavaf ile Safâ ve Merve arasında sa'y etmekten meydana gelir.  Umre için küçük hac yani Hacc-ı asgar ifadesi de kullanılmaktadır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, hac farz olmadan önce eda ettiği umre ibadetine: umre-i nebevi denilmektedir.

Umre Nasıl Yapılır?

Umre ziyaretinde yalnız erkekler ihrama girerler. Yapılması gereken ise ihramlı olarak kabenin tavaf edilmesidir. Safa ile Merve tepleri arasında Sa’y yapılarak traş olunup ihramdan çıkılması gerekiyor.

Merak edilen hususlardan birisi de umreye gidildiğinde erkeklerin ihramlı olarak mı o topraklarda gezmiş olduklarıdır. Bu soruya şu şekilde yanıt verebiliriz. İhram yalnızca kabe’nin tavaf edilmesi sırasında umre yapılırken giyilir. Bunun dışında umreci istediği bir kıyafeti giyebilir ve bu şekilde gezebilir.

Umre Tavafı İçin Niyet

Umreye giden kişiler ihrama niyet ve telbiye ile başlarlar. Umreye giden bir müslümanın niyet ettikten sonra orada mutlaka okuması gereken dualar yoktur. Umreye gidenler bildikleri duaları okurlar.

Umrenin Farzları

Umre ibadetinin kişiler üzerinde, ihrama girmek ve tavaf yapmak üzere iki ayrı farzı mevcuttur. Bunlar Tavaf ve Rükündür.

İhram Nedir?

Erkekler için farz olan ihramda 2 parçadan oluşan örtü kullanılır. İhrama girmeden önce vücut temizliği yapılarak abdest alınır. Kadınlar ise kişisel kıyafetlerini giymeye devam ederler ve umre başörtüsü takarlar. Bunun dışında kadınlar için başka bir umre kıyafetine gerek yoktur.

İhram Yasakları Nelerdir?

Umreye giden kişiler için bazı yasaklarda dereye girecektir. Bunların başında av hayvanı avlamak, çorap giymek, topuklu ayakkabı giymek, saç ve sakal traşı olmak, incitici söz söylemek, tırnak kesmek, münakaşa, kıl koparmak gibi yasakların olduğunu söyledik.

Yorumlar

Yorum Yap