Yükleniyor...

Ankara Umre Turları Genel

Ankara Umre Turları

Ankara Umre Turları

Bu makalemizde Ankara umre turlarıhakkında bilgiler verelim istedik.  Özellikle de umrenin en kalabalık en rahat ve ibadetin en yoğun olduğu zamanlar hakkında siz değerli umre ve hacı adaylarımıza bu şekilde bir bilgiler vererek kendi planlamalarını uygun hale getirmeye çalışıyoruz.

Ankara umre turlarıkapsamında kabenin en yoğun olduğu dönemler Ocak ve Şubat aylarıdır. Çünkü bu dönem okulların ara verdiği yani sömestr olarak bilinir ve umreciler bu dönem için planlamalarını yaparak gitmeyi tercih ederler. Okul ve kendilerini bağlayabilecek herhangi bir sorun yoktur. Bu dönem pek çok ailenin müsait olduğu zaman olarak bilinirken sıkıntılı olan yanı ise hava değişimidir. buradan giderken kışın tam ortasında olursunuz ve umre sıcak olduğundan dolayı ani bir hava değişimi içerisine girilir. Dolayısıyla umreciler genelde bu hava değişimine bağlı olarak hastalanabilirler. Gribal olan enfeksiyonlarla ilgili önceden tedbir almak ve vücudunuzu hazırlamak gittiğinizde sizi koruyacaktır. Yoğunluk bu dönemde fazla olduğundan dolayı ibadetlere özellikle sabah ve gece saatlerinde ağırlık vermeli tavafı bu saatlerde yapmaya özen göstermelisiniz. Çünkü bu saatte bira daha az kişi olacağından dolayı rahat edersiniz.

Mart, Nisan ve Mayıs dönemlerinde ise yoğunluk az olur. Bu dönem genelde daha ileri yaş gurubunun tercih ettiği zamandır. Okul çağında çocukları olan aileler genelde bu dönemde Ankara umre turlarıtercih etmezler.  Mart ayında Mekke’de hava Müslüman’ın ibadeti için çok uygundur. Bunun için bu dönemde gittiğinizde ibadetinize çok zaman ayırabilir ve sıcaklardan da bunalmamış olursunuz.  Bu dönem Ramazan umresine kadar sürer. Ankara umre turlarıdüzenleyen MABED TURİZM bu noktada umreye gidecek olan kişilerin rahatlıkla dönem seçebilmeleri için planlamaları önceden açıklayarak onların kendilerini hazırlamasını sağlar. Umreci kendi dönemini kendisi seçtiğinde ne şekilde rahat olacağının da kararını vermiş olacaktır.  

Ankara umre turlarına katılacak olan umrecilerimizin sitemiz üzerindeki iletişim adreslerimizden bizimle iletişime geçmesi yeterli olacaktır. Umre turlarınızın daha bilinçli ve bereketli olabilmesi için kampanyalarımız ya da tur seçeneklerimizi incelemeniz iyi olacaktır.

Ankara umre turlarıkapsamında eğer ki umreci ilk olarak Medine’ye gidecekse bu durumda normal günlük kıyafetleriyle havalimanına gelebilir.Çünkü bu şekilde yolculuk yapmaları için herhangi bir mahsur yoktur. Eğer ki uçak direk olarak ciddeye inecekse bu durumda yolcuların mutlaka havalimanında ihrama girmeleri gerekir. Çünkü uçak ihramsız geçilmesi yasak olan bölgeye girdiğince normal kıyafetle girmek ceza gerektirir. Bunun içinde firmamız yolcularımıza bu konu hakkında detaylı bilgiler vererek neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirir.  

Mekke ya da Medine’ye gidecek olan yolcularımız yetkililer tarafından karşılanarak araçlara geçirilir ve öncelikli olarak otele yerleşmeleri sağlanır. Otele yerleşen umrecilerimiz Medine’delerse bu durumda Mescid-i Nebevi’yi ziyaret ederek Peygamber efendimizi selamlarlar.

Cidde’ye gelerek oradan Mekke’ye transferleri gerçekleştirilen yolcularımız ise otele yerleştikten sonra umre ibadetleri için Mescid-i Haram’ a gider ve vazifelerini gerçekleştirirler.

Ankara Umre Turları Medine Programları

MABED TURİZM olarak Mekke ve Medine’deki programlarımız aylar öncesinden bellidir. Buna göre umrecilerimiz her şeyi belli bir plan dahilinde yaparlar. Rehber hocalarımız eşliğinde yönlendirilerek bu kutsal topraklarda nasıl hareket etmeleri gerektiği ve nerede ibadet yapmaları gerektiği hakkında detaylıca bilgilendirirler. Bu bilgilendirmeler birkaç gün sonra her umrecimiz tarafından bilineceği gibi artık herkes yapacakları konusunda da özgürdür. İsteyen gece gider ibadetini gerçekleştirir isteyen gündüz. Genellikle umrecilerimizin tamamı vakitlerini ibadetle geçirmek için ellerinden geleni yaparlar. Ancak bir de bu manevi toprakların vermiş olduğu huzur da mutlaka tenefüs edilmesi gerekir. Bunun için kutsal topraklarda gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri mutlaka ziyaret etmek gerekir.

Yorumlar

Yorum Yap