Hac Kayıt Şartları Genel
Hac Kayıt Şartları
Hac kayıt işlemleri öncelikli olarak formun doldurulmasıyla başlayan bir üreçtir. Kayıt yapılırken dolduracağınız formun arka bölümünü mutlaka iyice okumanızı ve buna göre imzalamanızı da öneriyoruz. İsterseniz kayıt işlemi sonrasında pasaport işinizin nasıl yapılması gerektiğini belirterek devam edelim.
Pasaport
- pasaportunuzun uçuş tarihinizden başayarak en az bir yıl olması gerekiyor. İsterseniz daha fazla olabilir.
- Oturum süresi dönüşünüzden en az 1 yıl olması gerekiyor.
- Pasaportunuzda vize için boş alanın olması gerekli. Sık yurtdışı seyehati olanlarda bazen boş sayfa olmayabiliyor.
- Pasaportunuzu herhangi bir ihtimale karşın mutlaka fotokopi olarak almanız ve ihtiyacınız olması halinde bu bilgilerden istifade etmeniz. Çünkü başvuru sonrasında vize işlemleriniz için pasaportunuz da sizde olmayacak.
- Türk vatandaşlarının mutlaka yeni pasaport sahibi olmaları gerekiyor. Eski pasaportlar artık kabul edilmiyor.
- Bir tane vesikalık fotoğrafınız gerekli.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlar pasaportunuzu çıkarabilmeniz için mutlaka olması gereken evraklarınızdır. Bunlardan bir tanesi eksik olduğunda vize için başvuru da mümkün olmuyor. Pasaportunuz sonrasında ise hacı adaylarının mutlaka yaptırmaları gereken bazı aşıları var. Aşı karnenizin yanında olması ve bunun içinde menenjit aşısının olması gerekiyor. Aşı defterinizde mutlaka bunun bilgisi yer almalı. Bu aslında yalnızca belge anlamında değil aynı zamanda sizin sağlığınız konusunda da çok önemlidir. Aşınızı aile doktorunuza yaptırabilirsiniz.
Hacı adayının sağlık durumu çok önemlidir. Bu nedenle adayın bunu belgelemesi gerekir. Psikolojik, kronik, bulaşıcı bir hastalığının olmaması gerekecektir. Eğer ki kadın ya da erkek kim olursa bir engelli ise yanında refakatçisi, bayan ise bayan refakatçisi olmak koşuluyla öel izinle kayıtlarını yaptırabilirler. Engellilerin refakatçileri ile ilgili olarak bizi bilgilendirmeleri onlara yardımcı olabilmemiz için çok önemlidir.
Yukarıdaki evrakların toparlanarak teslim edilmesi
Hac tarihleri belli dönemlerde oluyor ve sizin hacınız hangi zamana çıkmışsa iki gün ileri ya da geri olacak şekilde oynamalar olabilir. Bazen kafileler başka kafilelerle de birleştirilebiliyor. Alınmış olan biletler Avrupa'dan çıkış tarihinden itibaren hac için 4 ay umre için 6 ay boyunca geçerlidir.
Hac ödemeleri gidiş öncesinde tur firmaları tarafından alınır. Bunun için hac sonrasına ücret bırakılması söz konusu değildir. Tüm hacı adayları ücret olarak aynı parayı vermek zorundadr. Ön ödeme ise banka hesabına yatar. Ön ödemesi ulaşmamış olan bir hacı adayı ile ilgili olarak hiçbir işlem yapılmaz. Dolayısıyla gidebilmesi de mümkün değildir.
Eğer ki ön kayıt yaptırdınız ancak herhangi bir sebepten dolayı gitmekten vazgeçtiniz. Bu durumda 3 hafta içinde iptal edilirse o zaman kayıt ücreti alınmaz ancak 3 hafta sonrasında iptal ettirmeye çalıştığınızda işlem masrafı alınacaktır. Bu iptalin ne zaman olduğuna göre değişen rakamlar şeklinde olabilir. İade işlemi ise yine aynı banka hesabına yapılır.
Eğerki ipta vize alındıktan sonra olacaksa bu durumda hacı adayından bedelin % 70'i tahsil edilir.
Hacı adaylarının mutlaka sağlıklarıyla ilgili beyanlarını yapmış olmaları gerekecektir. Çünkü bu onların yolculuk ve oradaki konaklamalarında onların da rahat edebilmeleri için çok önemli bir konudur. .
Hac ibadetinin zorluğunu kabul eden tüm kardeşlerimiz kayıt işlemlerini yaptıra bilirler.
Son olarak haccı çıkmış ve kayıt yaptırmış olan hacı adaylarımız kendileri için düzenlenecek olan seminerlere katılmalılardır. Çünkü bu sayede orada ne yapmaları gerektiği konusunda da bilgi almış olurlar ve zorluk çekmezler.