Yükleniyor...

Ölüm Korkusu Nasıl Yenilir? Genel

Ölüm Korkusu Nasıl Yenilir?

Ölüm Korkusu Nasıl Yenilir?

Korku tüm canlılara has bir özellik olsa da ölüm korkusu yalnızca insana özel olan bir durumdur. İnsan kendisini anlamaya başladığı zaman ölüm korkusunu da düşünmeye başlar. Her canlının bir gün öleceği ölümün ne zaman geleceği, ne şekilde geleceği ancak kesin gelecek olması da kendi içerisinde belirsizlik olduğundan dolayı zaman içerisinde sürekli ölümü düşünen kişilerde psikolojik sorunlarda ortaya çıkaracaktır. İnsan yoğun bir şekilde ölümü düşünmeye başladığı anda evinden çıkamaz, işine gidemez, toplu taşıma araçlarına binemez daha da önemlisi etrafındaki insanlardan kaçmaya başlar. insan yaşamı içerisinde çok fazla şeyle karşılaşmak istemez. bu korkunun günlük yaşamı etkiliyor olması ise mutlaka bir uzmandan destek alınması gerektiği anlamına gelecektir. Çünkü ölüm korkusu artık aşılması gereken bir konu haline dönüşmüş demektir. Ölüm korkusu herkes tarafından yaşanıyor olsa da bazı insanlarda daha şiddetli bir şekilde yaşanır.

Ölüm Korkusunun Altında Ne Yatar?

Ölüm korkusunun aslında bir acı yaşayan insanlar tarafından yoğun yaşanmış olduğu düşünülüyor olsa da insanın imanındaki zayıflık burada oldukça önemlidir. Eğer ki insan kendisini ibadete yöneltir ve Allah’ın yasak ettiklerinden elini eteğini çekerse bu durumda ölüm korkusu da hafifleyecek hatta ortadan kalkacaktır. Günümüz şartlarında modern hayatın bize öğrettiği şey benim psikolojik sorunlarım var ya da depresyondayım kelimeleri olmuştur. Oysa ki müslümanın depresyonda olması mümkün değildir. Müslüman üzerine düşen farz ve sünnetleri yerine getirdiği zaman ne depresyon hali kalmış olacak ne de yaşamış olduğu sıkıntıları yaşayacaktır. Çünkü sıkıntılar insanın geçmişinden gelen durumlardır. Nerede hata yaptığınızı ya da hatanızı telefi etmediğinizi düşündüğümüzde bu sıkıntılar zaman içerisinde gelip sizi yine bulacaktır.

Bir MABED TURİZM olarak insanları hac ve umreye götürürken onların kendilerinde de psikolojik bir terapi yapmış olduklarını görebiliyoruz. Hacca ya da umreye giden insanların içerisinde huzur ve mutluluk her zaman vardır ve var olmaya da devam edecektir. Bu kutsal topraklara gidebilmek için şartları yerine getirmiş, oradaki şartlara uymuş ve döndüğünde bu şartları kabul ederek yaşıyor olması da onun kendisini daha huzurlu hissetmesine neden olacaktır.  

Ölüm Korkusunda Tedavi Nasıl Uygulanır?

Ölüm korkusunun insanın iman zayıflığından kaynaklanıyor olduğunu söyledik. Çünkü ölüm rabbine kavuşmak vuslatın sona ermesi demektir. Bunu bildiğinizde ve kabul ettiğinizde ölümden korkmanız içinde herhangi bir nedeniniz olmadığını göreceksiniz. Biz MABED TURİZM olarak sizi ölüm korkusunun tedavisi konusunda umreye gitmeye davet ediyoruz. Ölüm bugün ya da yarın veya öbürgün gelebilir. Eğer ki siz kendinizden emin ve ibadetinizi eksiksiz bir şekilde yapıyorsanız o zaman kendinizi de bu vuslat gününe hazır hale getirmiş olursunuz. İşin diğer bir bölümünde de umrenin bundan sonraki yaşamınızda size sağlayacağı farklılıkları görebilmenizdir. Bir insan haramdan uzaklaşır ve ibadetine yönelirse bunun mükafatını mutlaka alacaktır. Sürekli olarak yapılan günlük ibadetlerin karşılığı bir şekilde size geri dönerken belki de fark etmediğiniz bir sürü kaza ve belanın ortadan kalkması anlamına gelecektir. Ölüm korkusunun tedavisinde asla ve asla ilaç yoktur, tavsiye yoktur, insan kendi kendisini gözden geçirdiğinde aslında bu korkunun ne kadar yersiz olduğunun da farkına varmaya başlayacaktır.

Ölüm Korkusu Kaç Türlü Yaşanabilir?

Her insanın içindeki ölüm korkusu birbirinden farklı şekilde gelişebilir. Korkunun şiddetine göre yaşamın bir an önce sonlanması ve varlığın devam ettirilmemesi anlamına da gelebilecektir. Ancak böyle bir düşünceye sahip olanlara şöyle diyelim;“intihar eden Allah’ın verdiği cana kast eden cennete giremez.”

Yorumlar

Yorum Yap