Yükleniyor...

Umreye Gideceklere Tavsiyeler Genel

Umreye Gideceklere Tavsiyeler

Umreye Gideceklere Tavsiyeler

Ölüm insana bir nefes kadar yakın bunun içinde her an ölecek gibi ibadet etmek ve hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak gerekiyor. Bunun içinde kendimizi maneviyattan asla uzaklaştırmamak gerekir. Bu makalemizde siz değerli takipçilerimiz, umre adaylarımız ve hacı adaylarımız için manevi yolculuğa çıkmadan önce birkaç parça tavsiye verelim istedik. Aşağıdaki tavsiyelere uyup uymamak ya da tutup tutmamak sizin elinizde, bunun için biraz önemsiyorsanız yazımızı dikkatlice okumalısınız.

Mekke ve Medine’yi Gitmeden Araştırın

Mekke ve Medine dünyanın en önemli kutsal mekanlarından birisi. Bunun için umreye ya da hacca gitmeden önce bu topraklar hakkında bilgiler edinmelisiniz. Piyasada hac ve umre hakkında pek çok bilgi içeren kitaplar ya da internet üzerinden bilgiler alacağınız bloglar mevcut. Bizde sitemiz içerisinde blog bölümünde hac ve umrenin yanı sıra bu kutsal topraklar hakkında gerekli bilgileri vermeye çalışıyoruz ancak bu bilgileri daha da genişleterek sorularınızın yanıtını bulabilmek sizin elinizde. Bu kutsal topraklara gitmeden önce yaşamak sizi manevi olarak da oraya hazırlayacak. Oraya gittiğinizde ise zorluk çekmeyecektir. Mekke ve Medine dünyanın en güzel toprakları ve Peygamber efendimizin bize müjdelediği topraklardır. Bunun için bu topraklar hakkında gitmesek bile ne kadar çok bilgi alabilirsek o kadar iyi olacaktır.

Şirket Seçimine Dikkat

Hac ve umre konusunda firma ararken sadece fiyata göre değilde her zaman en iyisini bulmaya çalışın. Bulunduğunuz şehirdeki en iyi umre firmasını ararken ise özellikle referanslardan yola çıkabilirsiniz. Etrafınızda mutlaka diyanetin dışında özel firmalarla giden hacılar ve umreciler vardır. Bu insanlar size nasıl yolculuk, ibadet ve konaklama geçirdikleri hakkında bilgiler verecektir. Firma hakkında hiçbir soru sormasanız bile onların anlattıkları size fikirler verecektir. Hacdan umreden gelen insanları dinleyin onların anlattıkları sizi o topraklara gitmiş gibi yapacak ve kendini oralardaymış gibi hissedeceksiniz. Dikkat ederseniz kutsal topraklardan gelen insanların üzerlerindeki koku bile insanı rahatlatır. Üstelik bu koku her hacıda ve umrecide vardır. İşte bu kutsal toprakların etkisi öyle güzeldir ki sizi ikna etmeye bile yetecektir.

MABED TURİZMolarak biz umre ve hacılarımıza her zaman planlı ve programlı turlar sunarız. Biz üstlenmiş olduğumuz kutsal sorumluluğun farkındayız. Bunun içinde hizmet verirken mutlaka bu toprakları iyi bilen ve dini bilgisi yüksek olan hocalarımızla turlarımızı devam ettiririz. Kutsal topraklara gitmeden önce size vereceğimiz eğitimlerle gidişiniz, orada geçireceğiniz vakitler, ibadetleriniz hakkında detaylı bilgiler veririz. Gitmeden önce bu kutsal topraklar ve ibadetler hakkında ne kadar çok şey bilirseniz orda o kadar çok rahat edersiniz. Biz her şeyin planlı olmasına özen gösteririz. Hareket öncesinde havalimanında sizi karşılar ve orada yapılması gerekenleri tekrar anlatırız. Biliyoruz ki umre ve hacı adaylarımızın hepsi genç değiller. Bunun için herkesin yaşına göre nasıl anlayabileceklerse o şekilde yönlendiririz. Engelli olan adaylarımız varsa onların konforunu sağlayabilmek bizim önceliğimizdir ve onların rahat bir yolculuk geçirebilmeleri için elimizden geleni yaparız.  

İlginizi çekebilir: Ankara Umre Turları programlarımızı incelemelisiniz.

İhram Yasakları

İhram hacda dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir.  Bunun içinde ihram yasaklarına uymanız ve neler olduğunu bilmeniz gerekir. Örneğin ihramdayken kokulu sabun kullanmanız yasaktır. Bunun için mutlaka yanınıza kokusuz sabun almalısınız. Başka bir kural ise erkekler için başörtüsü bazı erkekler sıcaktan dolayı kafalarına ıslak havlu sarmaya çalışıyorlar ancak ihramda kesinlikle bunları yapmak yasaktır. İhram yasakları içerisinde avret yerlerinizi örtmeniz emredilmiştir. Bunun için iyi korumanız gerekir.

Hijyen

Unutmayın ki her ne kadar kutsal topraklara gidiyor olsanız da orada hijyeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü oraya her milletten insan akın ediyor. Bunun içinde kendi hijyeninize dikkat etmeniz gerekiyor.

Hayırlı yolculuklar inşallah. Amin.

Yorumlar

Yorum Yap