Yükleniyor...

Zemzem Suyunun Faydası Nedir? Genel

Zemzem Suyunun Faydası Nedir?

Zemzem Suyunun Faydası Nedir?

Bilindiği üzere Hz İbrahim (a.s)  Hz. Hacer validemiz ile kundaktaki çocuğu Hz İsmail’i Beytullah (Kabe) yakınlarında bırakmıştı.  Hz. Hacer validemiz Safa ve Merve tepeleri arasında  kendileri için yiyecek aramak amacıyla gidip gelirken,  Cebrail (a.s) yardımıyla Zemzem suyunu buldu. Su akmasın diye Hacer annemiz “dur dur” anlamına gelen  zem zem diyerek suyu toplamaya göl yapmaya çalıştı. Bundan dolayı su “zemzem”  adını aldı.  müslümanlar için kutsal bir su olup hac ya da umre için Mekke-i Mükerreme’ye gelen herkes tarafından içilir ve  alınıp memleketlere götürülür.

Zemzem suyunun faydalarının neler olduğunu öncelikle peygamberimizin hadislerinden öğrenebiliriz. Peygamberimizin zemzem suyu için “Zemzem suyu ne için içilirse ona göre yarar sağlar: Şifa niyetiyle içersen Allah sana şifa verir, açlığını gidermek arzusuyla içersen Allah seni doyurur, susuzluğunu gidermek için içersen Allah senin susuzluğunu giderir.” (Camius Sağir) buyurmuştur. Allah’ın evi Kabe’yi ziyarete gelenlerden bazılarının sadece Zemzem içerek Haremi Şerif’te günlerce hayatlarını idame ettirdikleri bilinmektedir. Hz Aişe’den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz Mekke’den ayrıldığında yanında zemzem suyu  bulundururdu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nün raporlarına göre zemzem dünyanın en sağlıklı sularından birisidir. Zemzem suyu, mikrop ve bakterileri yok eden florür özelliğe sahiptir. Yüksek kalsiyum kalitesine, magnezyuma ve diğer faydalı minerallere sahiptir. Bu minarallerin oranı diğer sulara oranla daha yüksek miktardadır. Kimyevi açıdan diğer su kaynaklarından çok daha farklı içeriklere sahiptir.

Zemzem suyunun faydalarını maddi ve manevi açıdan ele almak mümkündür. Zemzem müslümanlar nezdinde mübarek ve kutsal bir su veya içecektir. ’yı ziyaret eden her müslüman yaptığı tavaftan sonra Beytullah’a yönelerek zemzem suyundan susuzluğunu gidermek, açlığını gidermek ya da şifa bulmak niyetiyle içer.

Zemzem suyu tıbbi olarak da herkes için faydalıdır. Zemzem suyunu içerek birçok hastalıktan kurtulmanız mümkündür. Yapılan  araştırmalarda baş ağrısı, karaciğer, mide ülseri ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği belirlenmiştir. Yine zemzem suyunun çocuklu kadınlarda,  Hz. Hacer annemizde olduğu gibi annenin sütünü artırdığı bilinmektedir.

Özetle zemzem suyunun faydaları: kutsal bir içecek olarak, susuzluğu gidermesi, doyurucu olması, şifalı olması, annelerde süt artırması, sevap kaynağı olması şeklinde söylenebilir. Zemzem suyunun faydaları sadece dünyevi deği tabi ki. Zemzem suyu aynı zamanda müslümanın manevi hayatına da fayda sağlar. Zemzem düzenli içildiğinde vesveseler azalır, şeytan sizden çekinmeye başlar. Hatta bazı kaynaklarda Hz. Peygamber Efendimiz (sav), “Bizimle münafıklar arasındaki alamet bizim zemzemi bol bol içmemizdir; çünkü onlar asla zemzemi bolca içemezler” (Abdürrezzâk es-San‘ânî, V, 112-113; Müsned, III, 394; İbn Mâce, Menâsik, 78) şeklindeki ifadesiyle  zemzemden kana kana içilmesini iman alâmeti ve nifaktan da uzak olma işareti olarak nitelendirmiştir.

Zemzem suyunun faydasını görmek için, düzenli olarak tüketmek gerekir. Zemzem suyu vücudun formunu ve dayanıklılığını korumasına yardımcı olur. Hastalıklardan daha hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlar, yorgunluğunu alır. 

Rabbim bu mübarek sudan kana kana içmeyi nesip eylesin. AMİN…

Yorumlar

Yorum Yap