Yükleniyor...

Hacca Gitmeden Önce Yapılacak Hazırlıklar Genel

Hacca Gitmeden Önce Yapılacak Hazırlıklar

Hacca Gitmeden Önce Yapılacak Hazırlıklar

Hacca Gitmeden Önce Yapılacak Hazırlıklar

Hac Müslümanlar için çok önemli farzlarda bir tanesidir. Ancak haccın insan üzerine farz olabilmesi içinde oluşması gereken bir takım şartlar vardır. Haccın şartları nelerdir? Başlıklı makalemizde bu konu ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Buradaki bilgiler doğrultunda haccın kime şart olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Hac önemli bir ibadet ve hacca gitmek isteyen Müslümanların gitmeden önce bir takım hazırlıklar yapması gerekir. Bu hazırlıkları iki şekilde değerlendirmek mümkündür. Bunlardan birincisi manevi hazırlıklar ikincisi ise maddi hazırlıklar.

Maddi ve manevi olan hazırlıkları isterseniz detaylı bir şekilde inceleyelim.

Manevi Hazırlıklar

Hacca gidiş kadar orada ve geri dönüşleri de düşünmek gerekiyor. Bunun için hacca gitmeden önce etrafınızdaki kişilerle helalleşmeniz gerekiyor. Komşu, akraba ve iş çevrenizle görüşerek onlardan helallik almalısınız.

Hacca niyetlenen bir kimse Allah’tan günahlarının affı için dua etmeli ve bu günahlardan kurtulmak içinde bolca tövbe istiğfar getirilmesi gerekir.

Hacdan dönüşlerde nasıl sevdiğiniz insanlara hediyeler alıp getiriyorsanız aynı şekilde hacca gittiğinizde de peygamber efendimizi ziyaret edeceğiniz için ona bolca hediye götürmeniz gerekir. Ancak ona götüreceğiniz hediye para ya da eşya olmamalı eliniz boş gitmemeniz için bolca salavat-ı şerif okumanız gerekir.

Hac yolculuğuna çıkmadan önce hazırlık sürecindeyken Yasin-i Şerif, İhlas-ı Şerif gibi dualar okumalısınız.

Yolculuğa çıkmadan önce yapmanız gereken önemli noktalardan birisi tesbih duası, duha, evvabin, ve teheccüd namazı gibi nafile olan namazlar kılmalısınız. Bu sizin ibadetinizi daha güçlü hale getirecektir.

Kur’an-ı Kerim okumak çok önemlidir. Eğer ki Kur’an-ı Kerim okumayı bilmiyorsanız o zaman öğrenmenin tam da zamanı gelmiştir. Bunun için kendinize uygun zamanlar ayırabilirsiniz. Ancak yaşınız daha ileriyse bu durumda öğrenemeyeceğinizden dolayı farklı bir şekilde değerlendirmenizde sizin için iyi olacaktır. Kur’an- ı Kerim sohbetleri ve toplantılar sizin alacağınız bilgiler için çok önemli ve faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Ankara Umre Turları

MABED TURİZMolarak biz hac ve umre yolculukları öncesinde seminerler düzenleyerek misafirlerimizi bu alanda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Toplantılarımız ve seminerlerimize gelmeniz halinde hazırlık ve orada neler yapılabileceği konusunda gerekli olan bilgilere sahip olabilirsiniz.

Hac yolculuğu öncesinde alınacak olan bilgiler çok önemlidir. Bu bilgiler doğrultusunda sürecinizi de kontrollü bir şekilde sürdürebilirsiniz. Üstelik yolculuk öncesinde maddi hazırlıklar konusunda ihtiyacınız olan bilgiler de yine burada elde edilebilecektir

Hac ya da umre yolculuğuna çıkmadan önce mutlaka abdestli olmaya dikkat etmelisiniz. Uçakta ve yolculukta abdestli hareket etmek sizin işlerinizin de rast gitmesini sağlayacaktır. Üstelik bu mübarek topraklara ayak basarken abdestli olmak her zaman uygun olacaktır.   

Maddi Hazırlıklar

Haccın meşakkatli bir farz olduğunu biliyoruz. Bunun içinde maddi hazırlıklar içerisinde biraz işiniz zor olabilir. Aslında daha önceden de belirttiğimiz gibi haccın şartları arasında parası olmak vardır.

Hac yolculuğuna çıkmadan önce sağlık durumunuzu kontrolden geçirmeniz gerekir. Orada ya da yola çıktığınızda sağlığınız ne kadar iyi olursa oradaki rahatınız da o kadar iyi olacaktır. Sağlık noktasında menenjit aşısı yapılması gerekiyor. Nedeni ise orada her milletten insanın olduğudur. Dolayısıyla başkasından hastalık bulaşması ihtimali yüksek olduğundan dolayı aşı vurulmanız gerekir.

Haciçin yanınızda götüreceğiniz valizlerinizi ve çantalarınızın üzerine mutlaka isminizi ve adresinizi yazın. Olası valizinizin kaybolması halinde adresinize geri ulaştırılacaktır.

Şirketimizin size vereceği kitapçığı dikkatli bir şekilde okumalısınız. Orada neler yapılabileceği detaylı bir şekilde yazılmıştır. Bu süreçte nüfus cüzdanınızı yanınıza almayı kesinlikle unutmamalısınız.  Uçak için size verilen bagaj hakkı 30 kg’dır valizinizin ağırlığını ona göre hesaplamalısınız. El çantanız ise 8 kg geçmemelidir.

Yorumlar

Yorum Yap